Buitenlesdag schilderen met waterVeel scholen in Nederland gaven dinsdag 2 april buiten les. Dat is leuk én goed voor de leerprestaties van kinderen. IKC de Waterlelie in Rokkeveen deed hieraan mee. Tijdens de Buitenlesdag wordt reguliere lesstof in de buitenlucht aangeboden.

De leerlingen ontdekken, onderzoeken en leren spelenderwijs en met veel meer plezier. Door lessen buiten te geven, worden kinderen blootgesteld aan natuurlijk daglicht en frisse buitenlucht. Dit draagt bij aan minder vermoeidheid en een betere stemming en heeft mogelijk ook een positief effect op het leervermogen van kinderen. Bewegen tijdens het leren is niet alleen goed voor de lichamelijke gezondheid van kinderen, het heeft ook positieve effecten op cognitieve processen.

Op de Waterlelie werden verschillende lessen in de buitenlucht gegeven. Zo werd er op het plein een rekenles gegeven. De kinderen kregen een tafelsom en moesten rennen naar het goede antwoord. Er werd een actieve les gegeven met verkleinwoorden. In een andere groep werden de taalboeken naar buiten genomen. In de kleutergroepen werd geschilderd met water op de tegels van het plein.

Lekker actief in de buitenlucht!

Foto/PR: L. Galle

-advertenties-

-goede doel-