il classicoHet voormalige kantoorgebouw Il Classico aan de Europaweg 135 is op initiatief van Resim Vastgoed omgebouwd naar luxe jongerenwoningen. Alle bijzonderheden van de transformatie, zoals een duurzame warmtepomp, zijn te bekijken tijdens een speciaal projectbezoek op 10 april.

Twee aspecten maken deze transformatie bijzonder: de speciale oplossingen die de geluidshinder van de tunnelbak tegengaan en de duurzame warmtepomp. Albert van Eerden van architectenbureau Meijer en van Eerden en Willem Minnen van Resim Vastgoed vertellen u alle wetenswaardigheden over dit project tijdens het projectbezoek dat het ArchitectuurPunt Zoetermeer organiseert op woensdag 10 april. Ook kunt u enkele woningen van binnen bekijken.
Het kantoorpand is oorspronkelijk begin jaren 90 gebouwd, toentertijd voor Zeeman Vastgoed en ontworpen door Van der Zee en Ybema, gevestigd in Zoetermeer. Het gebouw heeft enkele klassieke kenmerken, zoals de zuilen van geglazuurd metselwerk naast de entree.
Nu is Il Classico door Resim Vastgoed uit Harskamp getransformeerd naar 53 woningen. De tweekamer appartementen zijn vooral bestemd voor jongeren. De gasloze woningen hebben elk een eigen lucht-water warmtepomp.

Datum: Woensdag 10 april 2019
Tijd: 16.00 – 17.00 uur
Locatie: Il Classico, Europaweg 135, Zoetermeer
Aanmelden noodzakelijk: https://www.architectuurpuntzoetermeer.nl/agenda/projectbezoek-transformatie-kantoor-woningen-il-classico/

-advertenties-

-goede doel-