003 Bezoek ZMK aan stg Jong Perspectief en Humanitas ZoetermeerKoning Willem Alexander bezocht vrijdagmiddag het project Samen Sterk, het samenwerkingsproject van Jong Perspectief en Humanitas Zoetermeer. Deze organisaties doen mee aan het programma Vrijwillige Zorg in Gezinnen van het Oranje Fonds, waar de koning samen met koningin Máxima beschermpaar van is.


Groot was de verrassing bij de ouders van gezinnen dat zij niet alleen met de wethouder jeugd van de gemeente Zoetermeer, Jakobien Groeneveld en de directeur van het Oranje Fonds, Peter Douwes in gesprek gingen, maar dat ook Koning Willem Alexander aanschoof bij het gesprek. De koning was oprecht geïnteresseerd in de situaties waarin gezinnen zich bevinden.
Met Vrijwillige Zorg in het Gezin versterkt het Oranje Fonds initiatieven voor een kwetsbare groep kinderen en jongeren. De koning sprak met het projectteam en beleidsmakers over de uitdagingen en ontwikkelvragen bij deze vrijwillige inzet in gezinnen in een meer complexe situatie. In gesprek met de aanwezige vrijwilligers stond de unieke positie van de vrijwilliger centraal. ”Het zit echt in de kleine dingen die je kunt betekenen”, zegt vrijwilligster Vijaya, “samen naar buiten gaan, kopje koffie drinken en samen een spelletje doen.”
De vrijwilliger zorgt vaak voor rust en ontspanning in roerige tijden. De koning sprak zijn waardering uit over de ondersteuning die door vrijwilligers wordt geboden.

Met het nieuwe samenwerkingsverband hebben Humanitas Zoetermeer en Jong Perspectief de gelegenheid vrijwilligers intensiever te begeleiden, gezinnen als geheel te ondersteunen en meer af te stemmen met de professionele zorg.

Foto door: Bart Homburg

-advertenties-

-goede doel-