Voorzittershamer 2Maandag 20 januari heeft de rechtbank in Den Haag de 24-jarige man die in september 2013 op het Stadhuisplein en bij de RandstadRail betrokken was bij vechtpartijen veroordeeld tot 9 maanden gevangenisstraf, waarvan 3 maanden voorwaardelijk voor een poging tot zware mishandeling en openlijke geweldpleging.

Volgens de rechter zou de 24-jarige verdachte en een tweede dader een derde man meerdere trappen hebben gegeven op het bovenlichaam. De rechtbank vond dat hier sprake was van openlijke geweldpleging omdat het om opzettelijk geweld ging op een openbare plek.

Door Justitie was 15 maanden cel waarvan 3 voorwaardelijk voor poging tot doodslag geëist.

Twee vechtpartijen

Zaterdagochtend 14 september waren er twee incidenten in het Stadshart. De eerste vechtpartij was om vijf uur ’s ochtends. Op het Stadhuisplein ontstond een korte vechtpartij waarna de verdachten uit elkaar gingen. Korte tijd later kwamen ze elkaar echter toch weer tegen, ditmaal op het Randstadrailstation Stadhuis dat onder het Stadhuisplein ligt. Daar ontstond de tweede vechtpartij, waarbij de 24-jarige man op de andere man intrapte terwijl deze op de grond lag. De 24-jarige verdachte vertelde de rechtbank hierover dat hij had gezien dat de ander een vuurwapen bij zich droeg en daardoor in paniek raakte en begon te slaan en schoppen.

Na afloop van deze vechtpartij trok de man die in elkaar geslagen was zijn pistool en begon te schieten waarop 3 mensen gewond raakten. Het onderzoek in deze zaak loopt nog.

Lees ook: www.zoetermeeractief.nl/september-2013/schietpartij-stadhuisplein

-advertenties-

-goede doel-