Monopoly-spelen-in-de-keukenIn de jaren vijftig werden heel vaak spelletjes gespeeld: gezellig met elkaar om de tafel met een schaal doppinda’s. In het kader van de jaren vijftig tentoonstelling ‘Populair modern’ organiseert het Stadsmuseum Zoetermeer een quizavond op donderdag 23 januari.

Deelnemers kunnen in een gezellige sfeer hun kennis over de jaren vijftig toetsen. De Fifties quizavond start om 20.00 uur met een kopje koffie of thee, waarna een korte inleiding op de tentoonstelling wordt gegeven. Vervolgens start de quiz. In verschillende rondes komen de jaren vijftig voorbij: muziek, tv, film, kunst, politiek, wooncultuur; de quiz gaat over alle facetten van de fifties. Wat smeerden mannen in hun haar om een vetkuif net als Elvis te krijgen en wat was de M-brigade ook alweer? De quiz is laagdrempelig, dus geen nood als u geen levendige herinneringen aan die tijd heeft. De winnaar van de avond krijgt een leuke ‘jaren vijftig’ prijs. Deelname: € 5,00 (incl. koffie en thee). Consumpties aan de bar: € 1,50. U kunt zich opgeven via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 079-3164735.

23 januari 20.00 – 22.00 uur

Stadsmuseum Zoetermeer

Dorpsstraat 7

Tel. 079-3164735, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

-advertenties-

-goede doel-