LilkleineLil Kleine, de meest populaire rapper van dit moment en coach bij The Voice of Holland, zal tijdens het Bevrijdingsfestival op de Markt het hoofdpodium beklimmen voor een verrassend muzikaal optreden. De Haagsche rockband DI-RECT sluit het bevrijdingsfeest op de Markt in Zoetermeer af.

Gedurende de dag zijn er verder o.a. optredens van Yentl en de Boer, Handsome Poets, Wulf en de DJ’s Coen & Sander. Lil Kleine staat in de Spotify-top 3 van best gestreamde artiesten. De afgelopen tijd is de jonge rapper volop in de media geweest. Zo maakt hij dit seizoen zijn debuut als coach bij het populaire RTL programma ‘The Voice of Holland’ en lanceerde hij zijn eigen kledinglijn ‘JORIK’. Op muzikaal gebied scoorde hij eind 2018 een grote hit met het nummer ‘Verleden Tijd’ met Frenna, dat nog steeds in de top 50 staat. Enkele dagen na het Bevrijdingsfestival staat hij als eerste Nederlandse rapper in een bijna uitverkocht Ziggodome met een solo-show. Het optreden op 5 mei van Lil Kleine start om 20:15 uur op de Markt.

 

DI-RECT

vxuM7rHQ HRDe heren van DI-RECT zijn geen onbekenden van het Bevrijdingsfestival. In 2013 schitterde de band ook al in Zoetermeer op het hoofdpodium. Ook dit jaar zien zij er weer naar om het Bevrijdingsfestival feestelijk af te sluiten. Eind februari bracht DI-RECT het nummer ‘Devil Don’t Care’ uit en met deze nieuwe sound verrast de rockband vriend en vijand. De Haagsche rockers sluiten het festival af; DI-RECT speelt van 22:45 tot 23:45 uur.

Bevrijdingsfestival Zoetermeer beleeft dit jaar zijn 20e editie en trekt jaarlijks bezoekers uit de hele regio. De start van het festival vindt plaats op zondag 5 mei om 12.00 uur op de Markt. Er zal 12 uur lang de vrijheid worden gevierd met een uitgebreid, gevarieerd programma. De toegang is gratis.

-advertenties-

-goede doel-