IMG 0919Stichting Operette Zoetermeer voert 30 en 31 maart de operette Gräfin Mariza op in het Stadstheater. Deze operette van Emmerich Kálmán speelt zich af in Hongarije met prachtige Hongaarse (Zigeuner) muziek. Hoofdrolspeelster Ellen van Os kruipt na 10 jaar opnieuw in de huid van deze wispelturige gravin.

Van Os: “Voor mij is het één van de mooiste operetterollen die ik ooit heb gespeeld en ik ben zo blij dat ik deze mooie rol na 10 jaar nog een keer mag spelen.” Het verhaal gaat over een gravin die terugkeert naar haar landgoed maar moe is van alle mannen die met haar willen trouwen om haar geld. Ze verzint een verloofde, maar dan blijkt dat die verzonnen man ook echt bestaat. Zoals in bijna alle operettes geeft dit weer allerlei komische en romantische verwikkelingen.


Ellen van Os was een aantal jaar gestopt met het spelen in operettes. “In 2011 ging ik mij meer op concerten richten en in eerste instantie miste ik het zingen en spelen in een operette niet. Maar na verloop van tijd ging het toch weer kriebelen. Tijdens de repetities de afgelopen maanden genoot ik er zo van. De lol onderling, de muzikale repetities en de regierepetities. Het is hard werken om een mooie productie neer te zetten maar ik heb er ontzettend veel zin in. Deze week zijn de orkestrepetities en daar verheug ik me op, zingen met zo’n orkest is echt een feestje.”

Cantiamo probeert zoveel mogelijk in eigen beheer te doen, zo is de afgelopen tijd door een groep hard gewerkt om de decors te bouwen. Deze decors in combinatie met de kleding maken het plaatje af. Volgens Van Os is heel de operette prachtig: "Als ik er dan toch iets uit moet lichten is het de finale van de tweede akte. De emoties van de hoofdrolspelers die door de muziek zo goed tot uitdrukking komen, het is puur drama. Daarnaast zorgen andere rollen natuurlijk nog voor een vrolijke noot in de operette."

Gräfin Mariza is zaterdag 30 maart om 20.00 uur en zondag 31 maart om 14.00 uur te zien in het Stadstheater Zoetermeer. Kaarten kosten Eur. 27,50 (65+ Eur. 25,-) en zijn te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

-advertenties-

-goede doel-