Dit jaar is Hans de Wit 40 jaar dirigent. Hij vierde deze mijlpaal in een uitverkocht Stadstheater met optredens van zijn vijf koren: Het Zoetermeers koor Invasion, het Zoetermeers Dameskoor, het Westlands dameskoor, het Westlands mannenkoor en het Breda’s Mannenkoor.

Het toneel van het Stadstheater was afgelopen zondag gevuld met 320 zangers en zangeressen die al jaren gedirigeerd worden door Hans de Wit. Dit bijzondere optreden werd begeleid door het Haags kamerorkest en de vaste begeleiders van de koren op piano, Ton van Gool, André de Jager, André Telderman en Leonardo Valiante. Tania van Raai was door De Wit uitgenodigd als soliste.

De Wit heeft met zijn vijf koren de afgelopen jaren vele succesvolle optredens in binnen- en buitenland verzorgd. Burgemeester Aptroot verwees in zijn speech naar de Koninklijke onderscheiding , Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, die De Wit kreeg bij zijn 35-jarige jubileum. Aptroot had de facebookpagina van de jubilaris eens onder de loep genomen en was verbaasd over de uitdrukking ‘Hoppa’ die De Wit veelvuldig had gebruikt. Hij haalde een aantal berichten aan waar deze opmerking steeds langs kwam en vroeg De Wit om de komende tijd eens na te denken over een andere slogan.

De burgemeester gaf aan dat De Wit een ware ambassadeur is van de Nederlandse koorkunst en hoopt dat hij nog lang een inspiratiebron zal zijn voor de koren.

De Wit

Foto: Cees Coers

-advertenties-

-goede doel-