20190325 6537Wethouders Jan Iedema en Marc Rosier sloegen maandagochtend vroeg de eerste paal voor de voetgangersbrug bij station Lansingerland. De nieuwe brug zal de verbinding vormen tussen het station en het Dutch Innovation Park.

Na het slaan van 21 heipalen met een lengte van 20 meter, voor een stabiele ondergrond van de brug, zal de brug snel gebouwd worden. De verwachte opleverdatum is 1 mei, waarna er nog bestrating op de brug geplaatst zal worden. Half mei zal de brug in gebruik worden genomen, verwacht aannemersbedrijf Damsteegt. De brug is bedoeld voor wandelaars en fietsers, maar is stevig genoeg voor een auto. Zo kan een strooivoertuig in een winter de brug op om zout te strooien tegen gladheid.

20190325 6532  20190325 6543 

Snelle wandelroute

De brug geeft wandelaars, en fietsers, vanaf het station een snelle toegangsroute naar het Dutch Innovation Park. Vanaf het station kunnen reizigers straks meteen de Werner von Siemensstraat oplopen, waar ook een nieuw wandelpad zal worden aangelegd.
Nu al maken veel studenten en gebruikers van het Dutch Innovation Park gebruik van station Lansingerland-Zoetermeer. Naar verwachting worden dat er nog meer als medio mei ook de RandstadRail bij het station zal stoppen. De NS treinen stoppen al sinds december 2018 bij station Lansingerland-Zoetermeer, de RandstadRail draait op dit moment testritten.

20190325 6548  ontwerp fietsbrug lansingerland 

-advertenties-

-goede doel-