WhatsApp Image 2019 03 16 at 17.00.17Jong Perspectief organiseerde zaterdag 16 maart 5 verschillende workshops voor kinderen tussen de 6 en 16 jaar. Jongeren gingen hierbij vooral zelf aan de slag met taarten bakken, boren en zagen of foto’s maken.

Eénmaal per jaar organiseert het Oranje Fonds de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.
Jong Perspectief werd bij de workshops bijgestaan door verschillende vrijwilligers die zich bij hadden aangemeld om een workshop te geven aan jongeren tussen de 6 en 16 jaar. In de eerste ronde konden de jongeren zelf een workshop kiezen. De jongeren konden kiezen uit pannenkoekjes bakken en zelf een taart decoreren waarbij ze alles zelf mochten doen. Maar ook konden de jongeren een krijtbord versieren met handlettering of een canvasbord schilderen. In het technieklokaal was het mogelijk om een zelfgemaakte kaasplank te maken. Dit betekende dat de jongeren zelf moesten zagen, schuren en boren. Ook liepen er jongeren rond om allerlei foto’s te maken met een spiegelreflexcamera. Door instructies van een vrijwilliger leerden ze hoe ze de mooiste foto’s konden maken.

20190316 134136  20190316 144003 


Na een heerlijke pauze met lekkere hapjes konden de jongeren een tweede workshop kiezen. Hier werden een aantal jongeren al wat onrustig, want in de 2e ronde konden ze behalve de eerdere workshops ook eindelijk kiezen voor freerunnen. De jongeren sprongen over hekjes, muurtjes, banken, trapjes.
Reacties van jongeren waren: “Dit is echt cool”, “Super gaaf dat ik alles zelf mocht doen” en “Wanneer is het weer? “. Eén van de ouders gaf als reactie dat het leuk was dat ze ook echt wat leren bij de workshops!


Wil jij ook wat betekenen, als vrijwilliger, voor jongeren tussen de 6 en 24 jaar? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 079-7502233.

-advertenties-

-goede doel-