dialoogavondNa het ondertekenen van Zoetermeer als Stad van Compassie in september 2018, en een succesvolle eerste Dialoogavond in november 2018, is er op donderdagavond 28 maart ‘Zoetermeer in Dialoog’. Een avond waarop Zoetermeerders met elkaar in gesprek kunnen gaan.


Speciale gast deze avond is imam Mohammed Tahier Wagid Hosain, voorganger van de moskee Ghulzar-E-Madina uit Zwolle. De avond wordt georganiseerd door het ILOZ en staat in het teken van van de versterking en uitbreiding van het netwerk van betrokkenheid.
Wagid Hosain is vanuit zijn functie betrokken bij diverse interlevensbeschouwelijke gesprekken. Er zal worden stil gestaan bij de trieste aanslagen die zijn geweest ver weg (Nieuw-Zeeland) en heel dichtbij (Utrecht).


Het ILOZ wil met deze dialoogavonden mensen samen brengen en de dialoog op gang brengen en houden. Als publiek worden mensen uit diverse geloofsgemeenschappen, van diverse politieke partijen en mensen vanuit de samenleving verwacht. Iedere Zoetermeerder die deze dialoog interessant vindt is van harte welkom om deel te nemen.

Wat is een dialoog?

Een dialoogtafel is een groep van zes tot acht personen die met elkaar in gesprek gaan. Je verkent een thema en wisselt ervaringen, dromen en mogelijkheden uit. Iedereen krijgt de ruimte om zijn of haar verhaal te doen, zonder debat en zonder oordelen. Door naar elkaar te luisteren kan er echte ontmoeting plaatsvinden en ontstaat er meer begrip voor de ander. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek en zorgt ervoor dat iedereen naar elkaar luistert en aan bod laat komen. Een dialoog duurt ongeveer twee uur en kent de volgende fasen: kennismaken, ervaringen uitwisselen, dromen delen en wat je hiermee kunt doen.

Dag van de Dialoog

Het thema: 'De ander, dat ben jij'

“Opzij, opzij, opzij ...” is een liedje van Herman van Veen. Met minder tijd ervaren we meer haast en ontstaat keuzestress. Quality time maakt plaats voor meer vluchtige contacten ook binnen de kring van familie en vrienden. Wie is 'de ander' in deze tijd? Wat betekent 'de ander, dat ben jij' voor jou? Welke veranderingen zou jij graag zien? Wat kan je daar zelf in doen?

Als je in Zoetermeer woont, werkt of naar school gaat ben je van harte welkom om aan te schuiven en mee te praten. 

Dag van de Dialoog in Zoetermeer, Stad van Compassie
Thema: 'De ander, dat ben jij'
Donderdag 28 maart 2019
Locatie: het Forum
Inloop vanaf 19:30 uur
Aanvang 20:00 uur

-advertenties-

-goede doel-