Incanto na het NMKF 2019Incanto, een van de koren van de Nicolaasparochie in Zoetermeer, heeft twee prijzen in de wacht gesleept op het Nationaal Middenkorenfestival dat afgelopen zaterdag 16 maart in de Martinuskerk in Hoogland werd gehouden. De vakjury kende de tweede prijs toe, de publieksjury de eerste prijs.


Zeven koren namen deel aan dit landelijke festival, dat tweejaarlijks wordt georganiseerd door Code-Music. Aan dit evenement doen middenkoren mee (met een leeftijd van 25-60 jaar), die zingen tijdens vieringen in een kerk. De professionele jury bestond uit Eric Bakker, Elise van Es en Mark-Robin Hoogland.
Sinds 2004 bestaat dit festival voor middenkoren: uit het hele land komen zangers en zangeressen bij elkaar voor zang en ontmoeting. Dit jaar was het thema ‘Moedig van hart’, passend bij de psalm 27, van deze zondag van de vastentijd. De diversiteit aan koren garandeert elk festival weer een boeiende luisterervaring: van swingende pop tot klassiek repertoire. De liederen zijn net zo divers als de middenkorengeneratie. De negende editie zal plaatsvinden in maart 2021.

Incanto bestaat sinds 2003 en telt ruim 20 leden tussen de 25 en 60 jaar. Het koor zingt geregeld tijdens vieringen in de Nicolaaskerk en op andere locaties, en staat onder leiding van dirigent Willien van Wieringen en pianist Martijn van Eijk.

-advertenties-

-goede doel-