auto wassenZeven jongeren van World Servants Zoetermeer reizen deze zomer af naar verschillende Afrikaanse landen om daar, samen met de lokale bevolking, klaslokalen te bouwen. Om alvast geld in te zamelen voor dit goede doel organiseren de jongeren op zaterdag 23 maart een autowasdag.

De 7 jongeren in de leeftijd van negentien tot en met vierentwintig jaar uit Zoetermeer gaan allemaal deze zomer naar Afrika gaan om daar te bouwen. De groep varieert van scholieren en studenten tot werkenden. In 2018 was er een soortgelijke actie, de jongeren gingen toen naar Rwanda. Dit jaar is de groep opgedeeld en gaan zij naar Ghana, Malawi, Zambia en Oeganda.

 

Autowasdag

De autowasdag wordt gehouden op zaterdag 23 maart, op het parkeerterrein naast PWG de Regenboog (Nathaliegang 263) in Rokkeveen. U kunt uw auto tussen 10.00 en 16.00 uur laten wassen voor maar vijf euro. De opbrengst van deze autowasdag komt volledig ten goede aan de scholenbouw in Afrika.

 

carwash world servantsWorld Servants

World Servants is een landelijke organisatie die elk jaar projecten organiseert in landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Jaarlijks gaan er zo’n 800 jongeren met hen op reis. Het doel is altijd om in drie weken een gebouw neer te zetten. Met het ontwikkelingsland wordt goed overlegd wat er nodig is. Zo heeft het ene project latrines en lerarenwoningen nodig, terwijl de ander klaslokalen nodig heeft en weer een ander een kliniek tekort komt. Het gebouw wordt samen met de lokale bevolking neergezet en ook na de drie weken wordt er goed in de gaten gehouden hoe het gaat en of er eventuele extra hulp nodig is.

 

Sponsoring

Voor de bouwprojecten is veel geld nodig, de jongeren houden al het hele jaar acties om het geld bij elkaar te krijgen. Zo hebben zij al geld ingezameld door een stamppotbuffet te houden. Ook met de carwash actie hopen zij weer een leuk bedrag op te halen, het doel is om minimaal 40 auto’s te wassen voor het goede doel.

-advertenties-

-goede doel-