IMG 5790Ondanks het slechte weer zijn kinderen er vanmorgen in heel Zoetermeer op uit getrokken om in de buurt van hun school bomen te planten. In de hele stad werden ruim 200 bomen geplant bij de Landelijke Boomfeestdag.

Acht basisscholen in Zoetermeer plantten in iedere wijk meerdere bomen. In totaal worden er 209 bomen geplant. In iedere wijk was ook een lid van het college aanwezig om de kinderen aan te moedigen. Burgemeester Aptroot was aanwezig bij basisschool IKC De Floriant in Rokkeveen en plantte samen met de kinderen zes netelbomen en vijf hopbeuken.

IMG 5756 bewerkt  IMG 5845 
 Wethouder Paalvast aan de slag in De Leijens  Wethouder Groeneveld plant een boom in Meerzicht

Jakobien Groeneveld, wethouder Groen: “Ik vind het fantastisch dat ik samen met de kinderen en mijn collega-wethouders en de burgemeester weer zoveel nieuwe bomen kan planten in de stad. Het streven van de nationale boomfeestdag is om ieder kind op de basisschoolleeftijd een boom te laten planten. Dat vind ik mooi, daarom doen we daar in Zoetermeer graag aan mee!”
De kinderen van basisschool De Vuurvogel in Meerzicht plantten samen met wethouder Jakobien Groeneveld tien meelbessen. Op deze locatie zijn tien essen verwijderd, deze waren aangetast door de essentaksterfte.

Kinderen van basisschool IKC De Klimboom planten aan de Filmlaan in de wijk De Leyens samen met wethouder Robin Paalvast vijftien linden. Op deze locatie zijn zestien essen verwijderd omdat deze bomen waren aangetast door de essentaksterfte. Er worden diverse soorten linden terug geplant met verschillende bloeitijden om de biodiversiteit te bevorderen.

Foto ('s) door: Ernst van Erkelens,  ernst.vanerkelens.nl, meer foto's op: https://www.zonerama.com/ErnstvanErkelens/Album/5157377

-advertenties-

-goede doel-