kinderzwerfboekVanaf woensdag 20 maart is het kinderzwerfboekstation Lees Je Wijs in Rokkeveen geopend. Kinderzwerfboek wil alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken mee naar huis te nemen en te lezen. En daarna het boek weer te laten zwerven zodat andere kinderen hetzelfde boek ook kunnen lezen.

 

Initiatiefnemer van Lees Je Wijs is Mariëtte van der Zon. Als leerkracht en leesspecialist vindt zij het belangrijk dat alle kinderen goed leren lezen. De boeken in het station heeft zij zelf verzameld gedurende de ruim 18 jaar dat zij als leerkracht werkzaam was. Ook krijgt zij boeken van de organisatie van Kinderzwerfboek. “De mensen mogen eventueel een ander boek terugbrengen, voorlopig is het niet nodig om stapels kinderboeken in te leveren, er zijn boeken genoeg voor het zwerfstation!”, vertelt Mariëtte van der Zon.

U kunt het Kinderzwerfboekstation vinden in de wijk Rokkeveen op het adres Steeneikzoom 18, tegenover de basisscholen de Waterlelie en de Floriant. Het station is voorlopig geopend op de woensdag van 11.30 – 12.30 uur en op de vrijdag van 15.00 – 16.00 uur.

-advertenties-

-goede doel-