intertoys ohDe Intertoys curatoren hebben een overeenkomst getekend met het Portugese -in speelgoed gespecialiseerde- Green Swan. Van de Intertoys filialen sluiten er 91, waaronder de vestiging aan de Florence Nightingalelaan in Oosterheem. De twee Intertoys vestigingen in het Stadshart blijven voorlopig.

Green Swan is van plan de winkels te moderniseren en wil inzetten op een betere belevingservaring in de winkels. Zij zijn ook eigenaar van andere merken in Europa, zoals Toys 'R' Us in Spanje en Portugal en Maxi Toys in België en Frankrijk. De naam Intertoys zal in Nederland niet veranderen.

Het Oosterheem filiaal zal morgen starten met de opheffingsuitverkoop, die tot ongeveer half mei zal duren.

 

Beleving

De speelgoedreus wil het winkelen in Intertoys leuker en aantrekkelijker maken door klanten meer te laten zien hoe het speelgoed werkt en wat je ermee kan. Woordvoerder  van Intertoys, David Brilleslijper: “We willen dat de klant niet alleen een doos koopt met speelgoed, maar ook naar de winkel komt omdat je daar het speelgoed kan uitproberen. Dit kan bijvoorbeeld door kleine competities in de winkel te organiseren, zo wordt de winkel een leuke plek om te zijn en tegelijk je speelgoed te kopen”.

 

Intertoys Stadshart

Intertoys Stadshart staat niet op de lijst met winkels die moeten sluiten, maar dat betekent nog niet dat de filialen ook beide open kunnen blijven, aldus David Brilleslijper. “We weten zeker dat de filialen van deze lijst dicht zullen gaan, maar van de overige filialen is nog niet helemaal zeker of ze open kunnen blijven. We zijn nog volop in onderhandeling”.

 

Foto: Intertoys filiaal Oosterheem, google maps

-advertenties-

-goede doel-