20180529 128692Na verkennende analyses van het wijkgericht werken, het motto van het college bij hun aantreden in april vorig jaar, wordt hier nu verdere invulling aan gegeven. Het college is al op werkbezoek geweest bij buurgemeente Alphen aan de Rijn, om de aanpak van wijkgericht werken in deze gemeente te bekijken.

De bedoeling is dat de gemeenteraad in april ook een bezoek brengt aan Alphen aan den Rijn. Verder is het voorstel een combinatiebezoek te brengen aan Arnhem en Nijmegen. Punten die in deze steden in de belangstelling staan zijn bijvoorbeeld: Samenwerking wijkmanager – wijkregisseur en de maatschappelijke initiatieven waar beide mee te maken hebben; wijkbudgetten en de samenwerking teams leefomgeving en sociale wijkteams. Zo is er in Alphen aan de Rijn het ‘huis van de wijk’, één aanspreekpunt, voor alle aanbieders van ondersteuning in de buurt.
Daarnaast wil het college in contact komen met bewoners in die steden om te horen hoe zij het wijkgericht werken ervaren.

Gedacht wordt aan een plek met een ontmoetingsfunctie in de wijk. Belangrijkste is dat het een plek moet zijn dat een prettige en open sfeer heeft en goed toegankelijk en goed bereikbaar is voor de inwoners die er gebruik van gaan maken. Ook ziet de gemeente graag samenwerking met verschillende partijen en inwoners.

 

Wijkregisseurs

Deze week wordt er gestart met de werving van twee nieuwe wijkregisseurs. Op dit moment zijn er drie wijkregisseurs in Zoetermeer, waarvan er één langdurig is uitgevallen. Het aantal wijkregisseurs zal op termijn uitgebreid worden naar 7, pilotwijken krijgen dan een eigen wijkregisseur.

-advertenties-

-goede doel-