20181209 2677Na succesvolle testritten afgelopen weekend heeft de gemeente Zoetermeer de railinfrastructuur van RandstadRail (spoor, spoorbeveiliging en bovenleidingen) bij het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer overgedragen aan HTM.

Bij de testritten werd de bestaande spoorbeveiliging tussen de RandstadRail-halte Zoetermeer Centrum-West en Javalaan verbonden met die van het (nieuwe) spoorgedeelte tussen halte Javalaan en halte Lansingerland-Zoetermeer. Uit de testen bleek dat de spoorbeveiliging voor het gehele traject goed werkt.

Na deze overdracht - een belangrijke mijlpaal voor de ontwikkeling van het nieuwe station - kan HTM starten met het zogenoemde proefbedrijf. Hierbij wordt de dienstregeling nagebootst zonder dat er passagiers meereizen. Dit proefbedrijf start vanaf 18 maart. Op die manier kunnen eventuele knelpunten in de dienstregeling en op het RandstadRail-spoor tijdig worden ontdekt en opgelost.

 

Opening verwacht in voorjaar

Als het proefbedrijf van HTM goed verloopt, gaat de RandstadRail-halte Lansingerland-Zoetermeer in de loop van mei 2019 open voor reizigers. Op dat moment wordt dan ook het gehele station opengesteld, nadat in december 2018 NS het treinspoor al in gebruik nam en delen van het station toegankelijk werden voor reizigers.

-advertenties-

-goede doel-