Foto ondertekening overeenkomst A12 corridorProvincie, gemeenten en marktpartijen gaan van de A12 een logistieke hotspot maken. Dat spraken zij af in een samenwerkingsovereenkomst die maandag 4 maart werd ondertekend. De overeenkomst moet vestiging voor logistieke bedrijven langs de A12 aantrekkelijker maken.

De samenwerking heeft als doel de A12 tussen Gouda en Den Haag te versterken voor vestiging van logistieke bedrijven. Partijen werken samen om het vestigingsklimaat te verbeteren. Ze stellen grote kavels beschikbaar, verbeteren de bereikbaarheid, verduurzamen bedrijventerreinen en zorgen voor voldoende geschoolde arbeidskrachten. Op 4 maart hebben de twaalf deelnemende partijen hun handtekening onder deze overeenkomst gezet: gedeputeerde Adri Bom-Lemstra van de provincie Zuid-Holland, wethouders van de gemeenten Lansingerland, Waddinxveen, Zoetermeer en Zuidplas, Bert Mooren, directeur VNO-NCW West en vertegenwoordigers van zes bedrijven.

Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra (Ruimte en Economie): “Met deze brede samenwerking willen wij de logistieke bedrijvigheid in de regio duurzaam, toekomstbestendig en concurrerend maken. Zo waarborgen wij de effectieve bevoorrading van de regio. Maar dat niet alleen: we willen op nationaal niveau concurrerend worden met andere logistieke regio’s. Wij streven ernaar om over drie jaar te behoren tot de top-5 van logistieke vestigingsregio’s in Nederland.”

-advertenties-

-goede doel-