20190301 5145Marijke van de Bosch (KWF), Bas van der Steld (KWF) en Ingrid van der Heiden namens de Calendar Girls

De cast van de Calendar Girls, een toneelstuk dat Greg en Baud Producties in februari op de planken bracht, heeft de opbrengst van de kalender geheel gedoneerd aan het KWF. Net als in het verhaal dat zij speelden, maakten de Zoetermeerse Calendar Girls een kalender.

De oplage van 50 stuks was binnen heel korte tijd uitverkocht. "We hadden er wel 100 kunnen verkopen, misschien nóg meer!", vertelde één van de dames, "Maar dat wisten we vooraf natuurlijk niet!". De fotografie voor de kalender werd gedaan door Vanessa Hugen, een goede vriendin van één van de speelsters.

20190301 5117  20190301 5122 

Voor deze voorstelling zijn de dames grenzen over gegaan, zij moesten zich letterlijk bloot geven. Dat leidde soms tot hilarische situaties 'zakken mijn bloemetjes niet af?', maar ook tot grote verbondenheid in de groep. Onderling vertrouwen is een voorwaarde voor het spelen van zo'n intiem stuk. De ziekte kanker speelt een grote rol in het toneelstuk, de Calendar Girls vonden het dan ook passen om de opbrengst van de kalender te schenken aan het KWF. Bas vd Steld, KWF: "We vinden het extra leuk omdat deze actie uit de groep zelf komt. KWF heeft natuurlijk veel acties, maar die organiseren zij grotendeels zelf. Heel gaaf is dat de groep ook heeft toegezegd een team te vormen bij de Samenloop voor Hoop, die later dit jaar in Zoetermeer gehouden wordt!"

-advertenties-

-goede doel-