In training voor het SWKGroep schaaktoernooiSchaken is een eeuwenoud strategisch spel waar kinderen ook nú nog van kunnen leren. De kinderen van Kern Kinderopvang, Buurtwerk en De Buitenwereld leren de komende twee maanden schaken. Na het aanleren van de kneepjes van het spel, volgt een echt schaaktoernooi voor de kinderen.

Kinderen vanaf vier jaar maken eerst kennis met schaken, vanaf 7 jaar leren ze het spel ook spelen. Dit gebeurt aan de hand van een speciaal ontwikkeld boekje, ‘Schaken doe je zo!’. Hierin staan naast de spelregels ook slimme zetten die de kinderen kunnen gebruiken. De schaakactiviteiten zijn onderdeel van het themajaar Body & Brains van de SWKGroep. De denksport sluit hier goed bij aan, want als iets een groot positief effect heeft op het brein, is het schaken.

 

Beste schaker van de regio

Maar wat heb je aan het leren van het spel, als je het niet kan spelen? Daarom gaan de kinderen vanaf 7 jaar ook écht aan de slag. Tijdens ‘Het Toernooi van Meesterzetten’ kunnen zij in praktijk brengen wat zij geleerd hebben. Zo gaan de kinderen op zoek naar de beste schaker van hun locatie. Uiteindelijk schaken de winnaars van Den Haag in mei nog eens tegen elkaar. Wie daar wint gaat door naar de finaleronde tussen alle organisaties van de SWKGroep, waar Kern Kinderopvang, Buurtwerk en De Buitenwereld onderdeel van zijn. Daarmee is er dus een kans om de beste schaker van de regio te worden.

-advertenties-

-goede doel-