SC 5595Het voorstel van het College om met de Entree een nieuwe stadswijk te gaan bouwen is maandagavond met algemene stemmen aangenomen door de raad. In het gebied zullen 4500 woningen komen, waarbij de Afrikaweg wordt verbouwd tot stadsstraat met maximaal 50 km per uur.

De raad was het unaniem eens over de noodzaak tot bouwen in dit gebied, al werden er nog wel discussies gevoerd over de invulling en mogelijke problemen. Het goedkeuren van het Masterplan voor de Entree betekent niet dat er meteen gebouwd kan worden, daarvoor moeten nog meer besluiten genomen worden.

 

Starten met verkeersmaatregelen

De VVD wil snel beginnen met verkeersmaatregelen die de Afrikaweg en Boerhavelaan verbeteren en veiliger maken. Zij willen daarmee niet wachten tot de woningbouw aan De Entree is begonnen, maar nog dit jaar de verbeteringen doorvoeren. De raad besloot nog dit jaar te beginnen met de veranderingen op de Afrikaweg.

 

Bewoners bezorgd

Bewoners rond de nieuwe wijk toonden zich bezorgd over bijvoorbeeld de parkeerdruk en meer verkeer in de wijk. Ook vinden veel bewoners de voorgestelde bouwhoogte van 120 meter te hoog. Er wordt een adviesgroep ingesteld waarin ook de omwonenden kunnen meepraten over De Entree.

-advertenties-

-goede doel-