received 866341660424365

Rembrandt poseert voor de Nachtwacht met zijn zus Sarah

 

IMG 20190217 WA0000Ter gelegenheid van zijn 350ste sterfjaar in 2019 presenteert het Rijksmuseum een aantal Rembrandt-tentoonstellingen en een jaar vol evenementen in het teken van de grote meester. Zo werden alle Rembrandts van Nederland uitgenodigd om samen de Nachtwacht te komen bekijken.

Zo'n 150 Rembrandts uit heel Nederland verzamelden zich donderdagavond 14 februari voor de Nachtwacht in het Rijksmuseum. Eén van hen was de Zoetermeerder Rembrandt van Leeuwen, 23 jaar en zelf ook kunstenaar.
Rembrandt van Leeuwen werd geboren in Den Haag en verhuisde later naar Zoetermeer. Zijn moeder Jacqueline van Brummelen koos voor de naam Rembrandt omdat ze het een prachtige naam vond en aan beide kanten van de familie kunst in het bloed zit. Jacqueline: “Rembrandt ’s vader werd toen ik zwanger was vaak als Rembrandt aangesproken. Toen zei ik mijn zoon gaat Rembrandt heten.” Trots liep zij met de kleine Rembrandt, ook met lang haar en krullen, door de stad.


Rembrandt van Leeuwen is zelf ook enthousiast kunstenaar, al zijn hele leven is hij bezig met tekeningen maken, maar hij schildert ook en maakt digitale kunstwerken. Op de Rembrandt avond in het Rijksmuseum bleek dat Rembrandt van Leeuwen de enige Rembrandt is die zelf ook kunstenaar is. Voor Rembrandt was het een unieke ervaring om andere Rembrandt 's te ontmoeten.

 

Foto links: één van de kunstwerken van de Zoetermeerse Rembrandt

-advertenties-

-goede doel-