016 ZMK bezoek de Vrije UitloopAls beschermheer van het Oranje Fonds bracht Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander afgelopen woensdagmiddag 13 februari een werkbezoek aan een bijeenkomst van het landelijk netwerk van sociale corporaties. Zij waren te gast bij sociale coöperatie de Vrije Uitloop in Breda.

Koning Willem-Alexander ontmoette de initiatiefnemers van De Vrije Uitloop en een aantal scharrelondernemers die ook een aantal van hun producten demonstreerden. Na deze ontmoeting volgde een gesprek met de Zoetermeerse projectleider van sociale coöperatie Zoete Kruimels uit Zoetermeer. Projectleider Natalie Gallicola besprak met de koning wat een project als Zoete Kruimels oplevert vanuit verschillende perspectieven. “Het was geweldig om de koning te mogen vertellen over Zoete Kruimels, een project waarin aandacht, tijd en ruimte zo belangrijk is om deze groep te helpen.”

De sociale coöperaties zijn onderdeel van het Groeiprogramma van het Oranje Fonds. Het Groeiprogramma is een ontwikkel- en uitvoeringstraject voor maatschappelijke organisaties die hun lokale initiatief willen laten groeien. Bij Zoete Kruimels kunnen mensen in een veilige omgeving starten met hun parttime onderneming met behoud van hun uitkering.

foto 4e van rechts Natalie Gallicola, projectleider Zoete Kruimels

-advertenties-

-goede doel-