padDe paddentrek maakt binnenkort een voorzichtige start. De Dierenbescherming zoekt dringend vrijwilligers voor twee locaties in Zoetermeer om padden over te zetten. De padden moeten de weg oversteken op weg naar de sloot om te paren.

Het gaat om de locaties Zegwaartseweg en het Tochtpad, twee plekken waar padden de weg oversteken en vaak worden aangereden door auto’s.
De Dierenbescherming zorgt al bijna 20 jaar dat vele duizenden padden – maar ook kikkers en salamanders – na de winterslaap veilig hun paargebieden bereiken. De paddentrek duurt gemiddeld genomen een week of zes. Vanaf zonsondergang (rond 19:00 uur) tot ongeveer 23:00 uur worden de padden overgezet.

 

Helpt u mee?

Zonder de hulp van vrijwilligers die de padden helpen overzetten, zullen veel dieren slachtoffer worden van het verkeer. Als paddenraper moet je in elk geval één vaste avond van de week beschikbaar te zijn in de periode van half februari tot begin april. Je gaat dan ongeveer 4 uur per avond op pad, door langs de weg of straat te lopen en de amfibieën met de hand over te zetten. Dat is vanaf 19.00 uur (begin van de schemering) tot 22.00 uur.

Wil je meehelpen de padden veilig over te zetten, meld je dan aan via www.dierenbescherming.nl/paddentrek

-advertenties-

-goede doel-