016 DBZelf ervaren hoe het is om slecht te zien én te horen? Kentalis houdt in het Forum een inloopspreekuur doofblindheid, waarbij bezoekers zelf kunnen beleven wat voor impact de combinatie doof en blind zijn heeft.

Het inloopspreekuur doofblindheid van Kentalis wordt gehouden op woensdag 6 maart, 12 juni en 11 september tussen 14.00 en 15.30 uur in het Forum aan het Stadhuisplein 1.

Tijdens de eerdere inloopspreekuren waren de belangstellenden – van jong tot oud – vooral onder de indruk van het zelf beleven van doofblindheid, waaronder het dragen van een bril die erg slecht zicht geeft. De bezoekers moesten ook voorwerpen voelen in plaats van zien.

 

Kentalis geeft op deze manier laagdrempelig informatie over doofblindheid. Doofblindheid betekent namelijk niet dat iemand helemaal doof en blind is, ook bij slecht zien en horen is al sprake van doofblindheid. Door de bezoekers te laten ervaren wat het kan betekenen om doofblind te zijn door middel van bepaalde materialen en het informeren over manieren van communicatie en tips over de communicatie, wordt er meer bekendheid gegeven aan wat doofblindheid is. En daarmee ook begrip voor iemand die slecht ziet en hoort.

Foto: Kentalis website

-advertenties-

-goede doel-