20190204 4727

Wethouder Ter Laak snijdt samen met directeur Peter Picavet de Gymworld taart aan

Wethouder Ingeborg Ter Laak en Peter Picavet van Remmers Bouwgroep hebben maandagochtend 4 februari de contracten ondertekend voor de bouw van Gymworld. Het nieuwe turn-paleis moet in 2020 de thuisbasis worden voor maar liefst 4.000 Zoetermeerse gymnasten.

20190204 4720  20190204 4723 

Na ruim 5 jaar wachten, 3 aanbestedingsrondes en 3 wethouders is nu echt het moment aangebroken: de contracten voor de bouw van Gymworld zijn getekend, de bouw kan beginnen. Wethouder Ter Laak is verheugd dat Gymworld nu echt gestalte krijgt. “We investeren met Gymworld in de sport, voor topsport én breedtesport, maar ook in de stad. Zoetermeer krijgt er met deze sporthal een prachtige eyecatcher bij, op een fantastische locatie”.

Remmers Bouwgroep, een familiebedrijf uit Tilburg, gaat de bouw van de sporthal verzorgen. Peter Picavet: “Naast een mooi gebouw neerzetten is het ons doel om de sporters er zich thuis te laten voelen! Daarom gaan we voor het interieur nog verder praten met de gebruikers, de sportverenigingen die hier in dit gebouw gaan trainen”. In Gymworld komt ruimte voor 3 verschillende sporten: turnen, trampolinespringen en free running. De nieuwe sporthal wordt gebouwd aan de Amerikaweg, op het veld naast De Boerderij.

 

Zwevende dozen

Gymworld Vingtsix RandstadRail VenhoevenCSHet ontwerp van Gymworld is bijzonder te noemen: de constructie ‘zweeft’ 5 meter boven de grond en bestaat uit 3 ‘zwevende dozen’ waar de verschillende sporten in ondergebracht worden. Elke ‘doos’ krijgt zijn eigen kleur en uitstraling. Het ontwerp is van ir. Jos-Willem van Oorschot, van ontwerpburo VenhoevenCS architecture en urbanism, die in Nederland al veel bouwde, zoals de brug naar het Java-eiland in Amsterdam. Jos-Willem van Oorschot: “Omdat het hele gebouw is opgetild, is er onder het gebouw ruimte voor parkeren en publieke ruimte. Zo maken we efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte! Het is niet veel moeilijker of kostbaarder om het gebouw op de grond te zetten of 5 meter daarboven, we maken gebruik van dezelfde constructie en palen. Alleen moet de onderkant natuurlijk nu wel wat mooier afgewerkt worden! Het gebouw oogt ruimtelijk, met een groene gevel en zal duurzaam (0-op-de-meter) zijn.”

 

Gymverenigingen samen verder

De belangrijkste gebruikers van het nieuwe Gymworld, gymverenigingen Pro Patria en CGV lieten op de bijeenkomst weten in de nieuwe gymhal als één vereniging verder te gaan. Jerry van der Ziel, voorzitter Pro Patria: “Bij een gloednieuwe accommodatie past ook een nieuwe start. Samen met CGV hebben we een ruime 3200 leden en zijn we de grootste gymvereniging in de regio. Zo zetten we het Zoetermeerse turnen weer echt op de kaart in Nederland!”

Christa Ros, van CGV Zoetermeer vult aan: “Maar we blijven nog wel aanwezig in de gymzalen in de wijken. We kunnen niet alle lessen in het nieuwe Gymworld gaan geven! Wel worden hier waarschijnlijk de extra trainingen van de mensen die in de wijken sporten gehouden en natuurlijk de wedstrijden en demonstraties.”

De gymverenigingen hopen hun nieuwe hal in september 2020, als het nieuwe seizoen begint, te kunnen betrekken.

Gymworld Vingtsix Amerikaweg VenhoevenCS

 

-advertenties-

-goede doel-