Het meldpunt Vuurwerkoverlast is dit jaar opgeheven, het meldpunt heeft zijn doelstelling bereikt: de overlast rond Oud en Nieuw zichtbaar maken. Op het nieuwe meldpunt ‘ikervaargeenoverlast.nl’ kunnen juist mensen zich melden die géén overlast ervaren, maar de vuurwerktraditie willen behouden.


IMG 1015Enkele weken na de opening van het meldpunt ikervaargeenoverlast.nl zijn er al bijna 18.000 meldingen binnen van mensen die vinden dat het zelf afsteken van legaal consumentenvuurwerk in eigen straat op oudjaarsdag mogelijk moet blijven, met behoud van de huidige afsteektijden. Het meldpunt is opgezet door de Vuurwerk Federatie, een samenwerkingsverband tussen de grote vuurwerkfora en Facebookpagina’s in Nederland. Doel is het laten horen van een tegengeluid namens de vele miljoenen vuurwerkliefhebbers.

 

Hollandse traditie

De Vuurwerkfederatie vindt het afsteken van vuurwerk is een mooie traditie die zij in stand willen houden. Overigens is de Vuurwerk Federatie niet blind voor misstanden en randverschijnselen die te maken hebben met vuurwerk. Zo wordt het gebruik van illegaal vuurwerk en het afsteken van vuurwerk buiten de wettelijke afsteektijden veroordeeld. Ook is de federatie vóór het gebruik van een vuurwerkbril en het veilig afsteken van vuurwerk.


Foto: Ernst van Erkelens

-advertenties-

-goede doel-