20181101 115De Business Breakfast Club zal de komende drie jaar Kinderdienstencentrum De Bolsterberg ondersteunen. Van de 46 aanmeldingen voor het nieuwe goede doel van de BBC mochten de drie genomineerde goede doelen donderdagochtend in het Stadstheater pitchen, om zo stemmen binnen te halen.

Terwijl de ondernemers van de Breakfast Club genoten van hun ontbijt op het grote podium in het Stadstheater, luisterden zij  naar de drie pitches. De 24.000 euro, verdeeld over drie jaar, ging uiteindelijk naar De Bolsterberg. De drie dames die voor de Bolsterberg aanwezig waren, Yvonne en Madelon Eshuis en Kirsten Blanken, werken bij het dienstencentrum als logopedistes. Zij vertelden tijdens de pitch enthousiast over de mogelijkheden die een oogbesturingscomputer voor de kinderen kan hebben. Ook willen zij van het bedrag digiborden in de klassen realiseren en aangepast speelgoed zoals bijvoorbeeld een tovertafel.

 20181101 091   20181101 104 

 

Yvonne: "De kinderen hebben soms maar heel weinig mogelijkheden tot communicatie, zij kunnen niet praten en niet goed bewegen. Met de speciale oogbesturingscomputer  kunnen een aantal van hen wél communiceren, wat enorm belangrijk voor ze is! Alleen al het feit dat ze dan zelf een keuze kunnen maken, geeft ze al zoveel meer mogelijkheden". Kirsten vult aan: "We hebben de oogbesturingscomputer  al een keer twee weken op proef gehad en het is zó mooi om te zien wat het voor de kinderen doet! Een hele grote lach op het gezicht van een jongetje, meestal vertoont hij weinig reactie, toen hij ontdekte dat hij zélf de computer kon sturen met zijn ogen!"

"Van veel kinderen is het nu ook moeilijk in te schatten wat er in die koppies om gaat", vertelt Yvonne verder, "ze kunnen zich gewoon niet uiten. Maar we weten zeker dat een aantal van hen méér kan dan ze nu laten zien!"

Ook de andere twee goede doelen, Tuingezel en WAS (Wijk en Agent Samen) vertrokken niet met lege handen. Presentator Ron Verhaak maakte al meteen bekend dat de twee andere genomineerden elk 500 euro zouden krijgen. Dit bedrag werd nog eens verdubbeld door notariskantoor Van der Bijl, zodat ook deze goede doelen een start kunnen maken met het uitvoeren van hen plannen.

-advertenties-

-goede doel-