ZoetermeerInstaWalk DSC09874De Geuzendag had deze jaargang een nieuw onderdeel: de Instawalk. Onder begeleiding van fotografen liepen de deelnemers langs de mooiste plekjes van Zoetermeer en leerden de stad zo op een andere manier kennen.

De route startte bij het CKC in het Dorp en voerde langs de Dobbe plas en het Stadshart naar de Voorweg, met een pauzemoment bij kinderboerderij Het Buitenbeest. Via de Vlamingstraat, Dorpsstraat, Het Wilhelminapark, molen De Hoop en de mormonentempel kwamen de deelnemers weer terug bij het beginpunt. Onderweg zijn veel foto's gemaakt, die in de komende dagen op Instagram zullen verschijnen met de hashtag: #instawalkgeuzendagzoetermeer.

ZoetermeerInstaWalk A19A6042  ZoetermeerInstaWalk DSC09876 

Onder de 12 deelnemers die deze eerste Instawalk hebben meegelopen, waren enkele veteranen op het gebied van Instawalks, die van buiten Zoetermeer gekomen waren om mee te doen. Want hoewel dit voor Zoetermeer een nieuw fenomeen is, komt het overal in het land voor. "Ik wist niet dat er in Zoetermeer zoveel mooie plekjes waren" aldus één van de deelnemers.

De drie fotografen Jessica Groenewegen, Leander Bohms en Jeroen Derwort, hebben bij elkaar bijna 20.000 volgens op Instagram. Zij hadden de route uitgestippeld en voorzagen de deelnemers van tips onderweg. Zij zullen later deze maand de prijswinnaars van de fotowedstrijd aanwijzen. De winnende foto komt prominent in het Stadhuis te hangen en zal verschijnen op het LED scherm van de Mandelabrug.

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-