Burgemeester Aptroot wil zeven toezichtcamera’s plaatsen in Buytenwegh voor een periode van minimaal 1,5 jaar. De camera’s komen in een gedeelte van de ‘Hovenbuurt’. In dit gebied vinden veel incidenten plaats die variëren van diefstal en vandalisme tot mishandeling en bedreigingen. De camera’s moeten ertoe bijdragen de veiligheid in de wijk te vergroten en de leefbaarheid te bevorderen. De gemeente streeft ernaar de camera’s in het eerste kwartaal 2014 te plaatsen. Voordat de burgemeester definitief besluit tot plaatsing hoort hij eerst de gemeenteraad over zijn voornemen. Na een half jaar vindt er een evaluatie plaats.

BewakingscameraCameratoezicht is een onderdeel van de integrale aanpak om de wijk Buytenwegh weer veilig, schoon en heel te maken. De gemeente wil een realistisch beeld hebben van de incidenten, greep krijgen op de overlast en de veroorzakers aanspreken op hun daden. Voor notoire overlast veroorzakers geldt zero tolerance. De camera’s komen te hangen in een gedeelte van de ‘hovenbuurt’. Het gaat om het gebied vanaf de Bomanshove tot aan de Marsmanhove en vanaf de onderdoorgang van de Randstadrail bij de Gerard Achterberghove tot aan de Busken Huethove. De camera’s zijn binnen het aangewezen gebied te verplaatsen als daarvoor aanleiding bestaat.

Privacy, betrekken inwoners

De camera’s worden niet gericht op deuren en ramen van woningen en balkons. De gemeente organiseert in het eerste kwartaal van 2014 een informatiebijeenkomst voor de buurtbewoners om uitleg te geven over de camera’s en de bescherming van hun privacy. Bewoners kunnen meedenken over de tijdstippen van filmen en zich aanmelden voor de evaluatiecommissie.

Thuis in Buytenwegh

De gemeente wil dat Buytenwegh een wijk is waar het veilig en prettig wonen is. Zij werkt daarin nauw samen met politie, woningcorporaties, welzijnsorganisaties en het jongerenwerk. De aanpak richt zich ook op de buitenruimte. De gemeente knapt het groen op, past de verlichting aan en verbetert de bestrating. Daarnaast worden initiatieven op het sociale vlak genomen. De aanpak moet ervoor zorgen dat bewoners zich weer thuis voelen in Buytenwegh.

-advertenties-

-goede doel-