Project buurtboom -rob verbunt

Foto: Rob Verbunt

Het opbouwwerk van Stichting MOOI start met behulp van het Oranjefonds een kersvers project getiteld 'Buurtboom, wortels in de buurt.'

De eerste bijeenkomst met actieve buurtbewoners uit vijf verschillende buurtforums is succesvol verlopen. De door het opbouwwerk ondersteunde leden, konden tijdens de bijeenkomst thema's aandragen die in een opleidingstraject verder kunnen worden uitgewerkt de komende tijd.

Train de trainer

De bedoeling van het project is dat buurtforum-leden een 'buurtboom' kiezen, die het vertrekpunt wordt voor diverse activiteiten in de wijk. Het opbouwwerk verzorgt een jaar lang training en talent-ontwikkeling voor de deelnemende leden, die vervolgens naar het train-de-trainer-concept, andere buurtbewoners opleiden. Denk bijvoorbeeld aan training rond het opzetten van kinder-activiteiten, het aanspreken van hangjongeren, het organiseren van evenementen in de buurt et cetera. Door de training komen de bewoners in contact met verschillende professionals uit de wijk, wat ook de samenwerking bevordert. MOOI en de buurtforums worden eveneens ondersteund door gemeente en woningbouw.

Leerwensen

In de eerste bijeenkomst, kreeg Feruze Sarikas, de opbouwwerker die voor het plan een aanvraag deed bij het Oranjefonds, suggesties van de deelnemers over de inhoud van de trainingen. Zo hebben de buurtbewoners leerwensen rond het maken van nieuwsbrieven, het schrijven van notulen en het aanvragen van Wijk-Aan-Zet gelden. De suggesties zullen verwerkt worden in de thema's voor de komende kwartaal-bijeenkomst.

Meer weten over het Opbouwwerk, de Buurtboom en de rol van buurtforums in uw wijk? Neem contact op met Feruze Sarikas via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 079 - 346 20 00.

-advertenties-

-goede doel-