20180915 Scouting JMC2Ingeborg ter Laak, Wethouder zorg, welzijn, sport en verenigingen van de gemeende Zoetermeer, was op zaterdag 15 september ter kennismaking op werkbezoek bij Scoutinggroep ‘John McCormick’ (JMC).

Het bestuur van de vereniging gaf haar uitleg over Scouting, en clubhuis ‘De Chute’ in het Van Tuyllpark. Samen spraken ze over thema’s als veiligheid en sociaal draagvlak. Daarnaast heeft ze kennis gemaakt met de welpen van de ‘Sioniehorde’ (meisjes van 7 tot 11 jaar) en de ‘Dewanihorde’ (jongens van 7 tot 11 jaar) die op dat moment hun wekelijkse bijeenkomst hadden. De beide welpengroepen hadden pionieren op het programma staan. De ‘Sioniewelpen’ maakten een knopenbord en de ‘Dewaniwelpen’ hebben knopen geleerd met touw en pionierpalen. De wethouder heeft zelf ook nog even mee gepionierd en kan nu, net als de welpen, een platte knoop leggen.

Ter afsluiting van het werkbezoek kreeg Ingeborg ter Laak het insigne van ‘Scouting JMC’ en van ‘Scouting Zoetermeer’ overhandigd door voorzitter Rob van Hoogenhuizen.

20180915 ScoutingJMC

Bron: Scouting John McCormick

 

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-