DSC 4157

Korfbal- In de beginfase van de wedstrijd tussen Meervogels en DES uit Delft leek er wat spanning te staan op de spelers van de thuisploeg want na 10 minuten prijkte er een tussenstand van slechts 2-2. Het winnen van deze wedstrijd was een must en dat was misschien ook de reden van het stroeve begin.

DSC 4141Ondanks een tussensprint van 3 treffers van Meervogels door Dennis Gaemers (2) en Monique Obdeijn was de 6-3 tussenstand geen reden voor DES om in paniek te raken. De ploeg uit Delft sloot brutaal weer aan bij de koploper en de rust werd bereikt met een 8-7 voorsprong voor de ploeg van Aad van Rijthoven.

In de beginfase van de 2e helft was het spelbeeld hetzelfde. Meervogels had meer van het spel maar door het te lage tempo was DES bij machte om bij te blijven. Na 10 minuten in de 2e helft was het verschil nog steeds 1 punt, 12-11.

Een aantal omzettingen en een verhoogd tempo bij de thuisploeg zorgde echter in een tijdbestek van 5 minuten dat de wedstrijd gespeeld was. Mike Roos, Tjalle van Zoelen en Tariq de Wit brachten Meervogels naar 15-11 en de reddingsboei van DES was daarmee uit het zicht verdwenen.

In de slotfase verspeelde Meervogels geen krachten meer en kon het DES vrij gemakkelijk op afstand houden. De eindstand van 21-16 was terecht en gaf een correct beeld van de krachtsverhoudingen tussen beide ploegen.

Op 21 december speelt Meervogels de belangrijke uitwedstrijd tegen RWA. Beiden ploegen staan bovenaan in de 1e klasse met 11 punten uit 6 wedstrijden. De aanvang van de wedstrijd is 16:15 in de sporthal in Rhoon.

Eerstvolgende thuiswedstrijd van Meervogels is op 18 januari om 19:25 tegen Kinderdijk.