pa-vo-idcollege2De jaarlijkse Beautydag in Zoetermeer van ROC ID College is dit jaar op woensdag 18 december. Tijdens deze dagen geven onze studenten kappersbehandelingen. Het geld wat de studenten met deze behandelingen ophalen wordt gedoneerd aan een goed doel.  Dit jaar is het goede doel de Nederlandse Brandwondenstichting.

Brandwonden zijn de meest ernstige verwondingen die bestaan. Een ernstige brandwond is geen gewone verwonding. Zo’n wond beschadigt huid en haar en dat heeft grote gevolgen.

Het werk van de Nederlandse Brandwonden Stichting is alleen mogelijk door de inzet van vrijwilligers en de financiële ondersteuning van particulieren.

ROC ID College wil dit jaar een speciaal project binnen de Brandwondenstichting steunen namelijk voor de aanschaf van een 3D-printer voor reconstructie van onder andere neus en oren. Met de hedendaagse technologie is het al mogelijk om vanuit stamcellen kraakbeen te winnen, waardoor iets van neus en oren gevormd kunnen worden.

Voor slachtoffers van een brand is het belangrijk dat de reconstructie van neus en oren bij hen past en gelijkend is. Deze printer kost 60.000 euro en de studenten gaan met de Beautydagen bijdragen aan de aanschaf hiervan.

-advertenties-

-goede doel-