A skin to live on

De winnende foto 'A skin to live on' van Rob Verbunt

Fotograaf Rob Verbunt, won vrijdag 13 december tijdens de opening/ prijsuitreiking van de expositie Helden, Humor, Horror in Japanmuseum SieboldHuis in Leiden, de eerste prijs voor zijn fotowerk 'A skin to live on'.

Hij zond het werk, naast 91 andere kunstenaars, in voor een kunstcompetitie georganiseerd door Galerie Diana Lepelaar en het SieboldHuis.

In totaal 39 kunstwerken werden geselecteerd voor de expositie, die gelijkloopt met de tentoonstelling van de achttiende eeuwse Japanse prentkunstenaar Utagawa Kuniyoshi in het SieboldHuis.

De inzendingen waren gekoppeld aan het thema Helden, Humor, Horror, verwijzend naar de thematiek en onderwerpen in het werk van Kuniyoshi.

kunstprijs sieboldhuis

Peter van Ark, Rob Verbunt, Nicolette Benard, Kris Schiermeier - directeur SieboldHuis en galeriehoudster Diana Lepelaar

Unaniem

Afgelopen vrijdag tijdens de opening bleek de jury unaniem en werd Rob tussen de 38 geselecteerden naar voren geroepen als winnaar. Hij verdient hiermee een stimuleringsprijs van €500,- en een solo-expositie in het Kunstcentrum Haagweg 4 te Leiden.

In een eerste reactie liet hij weten het vooral bijzonder te vinden dat de jurykeuze op de enige ingezonden foto was gevallen. “Daarmee lijkt de aanvaarding van fotografie op het terrein van de beeldende kunst, weer een stapje verder.”

Een tweede prijs was er voor Peter van Ark. Hij won met een schilderij een geldprijs van €250,-. Een aanmoedigingsprijs ging er naar edelsmid Nicolette Benard, die een sieraad vervaardigde voor de expositie.

Helden, Humor, Horror is te bekijken in het SieboldHuis Leiden tot en met 9 maart 2014 

-advertenties-

-goede doel-