20180601 fotoVanaf juni tot september is in woonzorgcentrum WelThuis Buytenhaghe, Bergmanstrook 45 te Zoetermeer een expositie van Ada Hoogendam te zien. Zij schildert met name klassieke schepen en de laatste tijd ook veel vogeltjes, met een voorkeur voor aquarel.


In de periode, dat zij kleuterleidster was maakte Ada al op het schoolbord en op papier tekeningen als lesmateriaal voor de kinderen. Na haar pensionering is zij zich gaan toeleggen op schilderen, waarbij een voorkeur bleek voor het werken met aquarel. Aan het werk van Ada is te zien, dat zij veel op haar boot verblijft. Zij schildert met name klassieke schepen, zoals botters en aken, maar ook een sierlijk jacht is voor haar een aantrekkelijk onderwerp. Zij schildert de schepen tegen de achtergrond van de verschillende jaargetijden en weersomstandigheden. De laatste tijd heeft Ada zich toegelegd op het schilderen van vogeltjes, die tevens in de expositie zijn opgenomen. Van deze vogeltjes zijn kaarten afgedrukt. Het werk van Ada, inclusief de kaarten, is te koop. De totale opbrengst wordt door Ada aan het KIKA-fonds ter beschikking gesteld.
De door de Kunstcommissie Palet Welzijn georganiseerde tentoonstelling is gratis toegankelijk voor geïnteresseerde bezoekers tijdens de openingstijden, dagelijks van 10 tot 16 uur.

-advertenties-

-goede doel-