131114 1480 persDinsdag 3 december heeft Syntrus Achmea Real Estate & Finance het duurzaam gerenoveerde kantoor aan het Plein van de Verenigde Naties in Zoetermeer officieel op geleverd aan drinkwaterbedrijf Dunea. Hiermee komt een einde aan een ingrijpend renovatietraject, waarbij Local en Heembouw aan de hand van een ontwerp van architectenbureau Graziosi Progetti in één jaar tijd twee oude en deels lege panden hebben getransformeerd tot een modern en duurzaam kantoorpand van circa 10.000 m2.

Gedreven door de overtuiging dat dit soort renovatietrajecten economisch haalbaar zijn en een oplossing zijn voor de structurele problemen op de Nederlandse kantorenmarkt, heeft herontwikkelaar Local in een bijzondere samenwerking met opdrachtgever Syntrus Achmea Real Estate & Finance en huurder Dunea dit transitietraject weten te realiseren. Heembouw tekende daarbij voor de engineering en uitvoering.

De bijzondere samenwerking die aan het project ten grondslag lag en waarin transparantie en kwaliteit centraal stonden, is vastgelegd in een fotoboek waarin ook enkele betrokken partijen kort aan het woord komen. De beelden geven mooi weer hoe intensief het proces is geweest en wat dit project zo bijzonder maakt. Wethouder Emmens van stedelijke ontwikkeling en ruimtelijke ordening van de gemeente Zoetermeer nam bij de oplevering het eerste exemplaar in ontvangst.

131114 1396 persDe beide panden die nu tot het nieuwe kantoor van Dunea zijn getransformeerd, zijn eigendom van het Pensioenfonds voor het Beroepsvervoer over de Weg. Dunea had één van de panden al in gebruik en zal nu het gehele pand van circa 10.000 m2 vanaf 23 december gaan betrekken. Zo zijn voortaan alle medewerkers van Dunea op één locatie gehuisvest, waar ze eerder over drie locatie verspreid waren. Dunea koos hierbij zeer bewust voor beperking van de leegstand in de Haagse regio.

Wytze Boonsma, manager huisvesting Dunea over hun keuze: ”Dit zouden meer organisaties moeten doen: een bestaand gebouw revitaliseren in plaats van een kantoor aan de leegstand toevoegen….”

Duurzaamheid belangrijk Duurzaamheid is een belangrijke factor in dit project. Het pand heeft na renovatie energielabel A gekregen. Het materiaal dat van de bestaande panden is gedemonteerd, is voor 70% hergebruikt. Van de overige 30% is 95-98% gerecycled.

-advertenties-

-goede doel-