20131128-6394

De Golfbreker, een organisatie voor eerstelijns psychologische zorg, gaf op 28 oktober 2013 aan twee klassen met havo-leerlingen van het ONC Parkdreef les over huiselijk geweld en kindermishandeling. De leerlingen maakten ieder een kunstwerkje dat de docent heeft samengevoegd tot één schilderij.

Wethouder Klaasjan de Jong onthulde donderdag 28 november het schilderij in de Hoofdbibliotheek, een kleurrijk mozaïek van 36 kleinere schilderijen. Niet alle werken van de leerlingen konden verwerkt worden in het schilderij, maar zijn wel te zien in de stilte ruimte van de school. De leerlingen beeldden verschillende vormen van geweld uit,  zoals mishandeling, slaan, pesten en emotioneel geweld bijvoorbeeld onderdrukking.

20131128-6383 20131128-6396
Een leerlinge droeg een zelfgemaakt gedicht voor bij de onthulling van het schilderij.

Het kunstwerk heeft de naam ‘don’t tell’, omdat geweld vaak verzwegen wordt. “Maar”, zo benadrukte wethouder de Jong, “eigenlijk moet je er juist wél over praten om hulp te krijgen!”. Het kunstwerk zal later dit schooljaar een tour maken langs verschillende basisscholen in een project tegen kindermishandeling. Enkele kunstenaars van het ONC Parkdreef zullen dan, als Mas-stage, een korte presentatie geven over het kunstwerk en de kinderen vertellen over geweld en mishandeling.

-advertenties-

-goede doel-