vlag-zmeer2In het voorjaar van 2015 vindt op de begraafplaats aan de Hoflaan de ruiming plaats van de algemene graven, waarvan na 10 jaar de grafrechten zijn verstreken. Op de begraafplaats Hoflaan worden algemene graven, conform de Wet op de Lijkbezorging, uitgegeven voor een periode van 10 jaar. Deze periode kan niet worden verlengd, in tegenstelling tot particuliere graven, die worden uitgegeven voor 30 jaar en waarvoor wel verlenging mogelijk is. Voor de algemene graven bestaat voor nabestaanden wel de mogelijkheid om, na de periode van 10 jaar, te kiezen voor een herbegrafenis.

In december 2013 worden bij de te ruimen algemene graven informatieborden geplaatst met daarop informatie over de ruiming. Hierop wordt ook vermeld waar mensen meer informatie kunnen krijgen. De gemeente zal de betreffende nabestaanden in het najaar van 2014 schriftelijk informeren over de ruiming. Daarna komt er een aankondiging in huis-aan-huis krant Zoetermeer Dichtbij, de gemeentelijke website en een landelijk dagblad.

Kindergraven

De voorgenomen ruiming geldt ook voor algemene kindergraven. De nabestaanden van deze graven zijn inmiddels persoonlijk door de gemeente benaderd.

Informatie

Voor meer informatie kan een e-mail gestuurd worden naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bellen kan ook naar dhr. M. Dofferhoff of mw. M. Schenk, telefoon 14079.

-advertenties-

-goede doel-