Zaterdag 9 november viert Stichting Rondom Mantelzorg voor mantelzorgers in Zoetermeer de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag, die ieder jaar door organisaties in het gehele land wordt georganiseerd, staat erkenning, waardering en ontspanning centraal voor mensen die zorgen voor een hulpbehoevende partner, kind, buur, vriend of kennis.

rondom-mantelzorg

Zaterdag 9 november kunnen Zoetermeerse mantelzorgers terecht in de hoofdbibliotheek van Zoetermeer. Daar worden ze verwelkomd met een optreden van popkoor 'Just for Fun'. Met een kopje koffie of thee en wat lekkers kunnen mantelzorgers daarna luisteren naar schrijfster Yvonne Keuls, die uit eigen werk zal voorlezen. Op de begane grond van de bibliotheek is een informatiemarkt van zorgaanbieders in Zoetermeer waar mantelzorgers langs kunnen lopen voor informatie en gesprekken over hun zorgaanbod. Deze organisaties zijn: Algemeen Thuiszorg Bureau, Impegno, Middin, Stichting MOOI!, Palet Welzijn, Stichting Piezo, Reaktgroep, Wijzorg, Woonzorgcentra Haaglanden en de Zonnebloem. Ook is deze dag een energetisch therapeut aanwezig, Judith van Leeuwen, die informatie geeft over behandelingen met Reiki en magnetiseren. Zij biedt in het kader van de ontspanning mantelzorgers een gratis, korte energetische behandeling aan (het geven van het aantal behandelingen hangt af van de beschikbare tijd)!

Tijdens deze dag kunnen mantelzorgers tevens kennismaken met de organisaties Palet Welzijn en Stichting MOOI!, die vanaf 1 januari 2014 de dienstverlening mantelzorgondersteuning en inzet van zorgvrijwilligers zullen continueren. Er is een officieel moment waarop de wethouder de dienstverlening op symbolische wijze overdraagt van Stichting Rondom Mantelzorg aan Palet Welzijn en Stichting MOOI!.

Mantelzorgers zijn welkom op zaterdag 9 november in de hoofdbibliotheek op het Stadhuisplein 2, 2711 EC in Zoetermeer. Tijd: Vanaf 11.00 uur (om deze tijd gaan de deuren van de bibliotheek open). Rond 14.00 uur loopt het programma ten einde. Van tevoren aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit. Deze dag wordt georganiseerd door Stichting Rondom Mantelzorg. Meer informatie: telefoon 079 750 23 80 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

-advertenties-

-goede doel-