Buurtfeest Bloementuinen 19-10-2013

Zaterdag 19 oktober werd door het buurtforum Bloementuinen, aan de Klaproostuin/ Madelieventuin een groot feest georganiseerd.

De buurtbewoners, verenigd in het 'buurtforum Bloementuinen'  hadden een programma samengesteld voor jong en oud. Zo was er een bingo, een loterij, had de brandweer voor een springkussen gezorgd in de straat en werd er een BBQ gehouden. Het Halloween-programma voor de avond moest wel opgeschoven worden naar een dag later in de week in verband met zware regenval.

Buurtforum Bloementuinen bestaat sinds 2011. Met ondersteuning van het opbouwwerk van MOOI en woning corporatie De Goede Woning, hebben de bewoners al een keur aan activiteiten uitgevoerd met en voor de buurt.

Afgelopen zomer kwam de actieve groep bewoners in het nieuws met een primeur: 'Toppertje.' Deze metalen opslagplaats werd na een goedgekeurd projectplan, gefinancierd door het Oranjefonds en de Goede Woning. Vanuit de Tijdelijke Ontmoetingsplaats organiseerden ouders activiteiten voor kinderen, ook in samenwerking met het jongerenwerk van MOOI. Het feest was tevens de afsluiting van een heel seizoen Toppertje, dat wegens de tijdelijke vergunning binnenkort weer weggehaald wordt. Eén van de bewoners: “Deze opslagplaats/ ontmoetingsplek is ons zó goed bevallen, we zullen de schouders eronder zetten om het Toppertje in het voorjaar opnieuw geplaatst te krijgen.”  

De bewoners zijn voorafgaand aan het buurtfeest zelf uitgebreid op zoek gegaan naar middelen en mogelijkheden. De Goede Woning en gemeente Zoetermeer (Wijk Aan Zet) sponsorden een deel, aangevuld met gulle bijdragen van Albert Heijn Petuniatuin, Drogisterij Mamojo, De Bloemenhoek, Cafetaria/ Lunchroom Seghwaert, Bruna, Jongerius, C1000 Meeuwenveld, DNN verhuur, Mc Donalds Kelvinstraat en Jumbo Meerzicht en Oosterheem.

-advertenties-

-goede doel-