20130926-2405De gemeente houdt op dinsdag 15 oktober een inloopbijeenkomst over het nieuwe bouwplan voor Centrum Oost, op het braakliggende terrein tegenover bioscoop Utopolis in het Stadshart.

Het plan voorziet in een supermarkt (3.017 vierkante meter bruto-vloeroppervlak), een kleine winkelruimte (67 vierkante meter), een casino (1.000 vierkante meter), horecagelegenheid (1.398 vierkante meter) en veertig woningen. Het aantal woningen kan eventueel hoger worden, omdat de ontwikkelaar mogelijkheden ziet in (kleinere) jongerenwoningen.

Parkeren

In het gebied komen tenminste 178 openbare parkeerplaatsen en 34 parkeerplaatsen voor de bewoners van de appartementen. De parkeerplaatsen voor werknemers van bestaande kantoren blijven. Ook komt er een openbare fietsenstalling met tenminste zevenhonderd openbare fietsparkeerplaatsen in twee lagen. Bij het Theaterplein komen ongeveer 120 fietsenklemmen en ongeveer 45 bij de aansluiting van het Oostwaarts op de Italiƫlaan.

Inloopbijeenkomst

De inloopbijeenkomst is van 18.00 tot 20.00 uur in het bedrijfsrestaurant van het stadhuis aan de Frankrijklaan 6. Medewerkers van de gemeente en van Synchroon zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Bezoekers kunnen binnenkomen op het tijdstip dat hen het beste uitkomt: wie tegen 20.00 uur binnenkomt, krijgt precies dezelfde informatie als mensen die eerder op de avond komen.

-advertenties-

-goede doel-