Cultuur 01

Foto's Patricia Munster

Cultuur 05Festival Cultuur Lokaal beleefde zaterdag 21 september een geweldige vijfde editie.  De weergoden waren de organisatoren van het festival goed gezind.  De temperatuur was aangenaam en in de loop van de middag brak zelfs het zonnetje door. Mede hierdoor was het een gezellige drukte  op het Stadhuisplein, het Oostwaarts  en in het Stadstheater. De vele bezoekers genoten zichtbaar van alle optredens en workshops op de verschillende podia. Daarnaast presenteerden diverse organisaties en verenigingen zich met een kraam en waren er leuke activiteiten voor kinderen. De dag werd afgesloten met een unieke voorstelling in het Stadstheater waarbij Zoetermeerse talenten voor het voetlicht traden. De organisatoren kijken terug op een fantastische dag, die dankzij de inzet van honderden vrijwilligers tot stand is gekomen.

Cultuur 10 Cultuur 07

Met het doorknippen van het lint op het podium van het Stadhuisplein opende wethouder Edo Haan om 11.45 uur officieel het festival. Dit was het startsein voor de band Eastenders die met hun vrolijke Indorock muziek het publiek in beweging wist te brengen. De gehele middag stond in het teken van muziek, dans, zang en theater. Niet alleen op het Stadhuisplein, maar ook in het Stadstheater waren op drie podia optredens te zien van o.a. Stichting Orkest Collectief, Zoetermeers Musical Koor en Toneelgroep Tintel. Ook de Zoetermeerse Cultuurmarkt mocht zich in een grote belangstelling verheugen. Uiteraard namen de lekkere hapjes die bij diverse stands  verkrijgbaar waren gretig aftrek.

De finalevoorstelling “Zoetermeer’s Got Talent” in het Stadstheater vormde een mooie afsluiting van het festival. Meer dan honderd Zoetermeerse talenten op het gebied van zang, dans, muziek, circus en sport traden tegen elkaar in het strijdperk in deze eenmalige talentenjacht en trakteerden het publiek op een geweldig avondje uit.

 

Cultuur 15 Cultuur 14

Deze wederom geslaagde editie van Cultuur Lokaal kwam, net als voorgaande jaren tot stand door een samenwerking tussen Vrijwilligers Info Punt Zoetermeer, Stichting De StadsAmateurs, Stadstheater, CKC en  Floravontuur Promotie Zoetermeer. De dank gaat uit  naar de gemeente Zoetermeer, Fonds 1818 en het Prins Bernhard Cultuurfonds die het financieel mede mogelijk hebben gemaakt. En uiteraard aan alle cultuur- en welzijnorganisaties in Zoetermeer die belangeloos hebben meegewerkt aan dit bijzondere spektakel!

 

Foto's Patricia Munster

Meer foto's op onze facebook pagina: www.facebook.com/ZoetermeerActief

-advertenties-

-goede doel-