kinderboerderijDe Boerendag wordt ook dit keer gehouden in de Dorpsstraat die met haar authentieke uitstraling een natuurlijke achtergrond vormt voor de activiteiten die deze zaterdag plaatsvinden. En er valt opnieuw heel wat te zien en te beleven!

Om te beginnen wordt deze Boerendag om 11.00 uur officieel geopend door burgemeester Aptroot. Hij zal dit op toepasselijke wijze doen. Een en ander zal plaatsvinden in de Dorpsstraat ter hoogte van de Zoetelaar.

Een kleine opsomming van wat er verder die dag op het programma staat:

Demonstraties oude ambachten, een kinderboerderij van ‘t Geertje, een workshop voederhuisje maken, een touwslagerij, proeverijen aangeboden door diverse ondernemers uit de Dorpsstraat en natuurlijk herenboerenbandmuziek! Onder meer van een heuse Herenboerenband en ’n Paar(d) Apart! Verder draait ’n aardig boerinnetje voor wie dat wil lekkere sûkebolletjes. Men kan een ritje maken in een ponytaxi en Klara 3, Bertus 5 en Milou de Koe zijn met de trekker op pad. In de knuffeldierenmobiel, een grote mand op wielen, zitten allerlei kleine dieren zoals cavia’s, konijnen en kippen. Ook kunnen kinderen die dat willen geschminkt worden, bijvoorbeeld als hun favoriete dier. Maar er is nog meer: een straatschoffie rijdt rond op een wel hele speciale fiets en deelt boerensnoepjes uit. Tevens is een Oudhollandse dame te bewonderen met een waterput die echt gevuld is met water. Een prachtig schouwspel! Ook Simon de Ballonnenboer maakt zijn opwachting tijdens deze Boerendag! En als klap op de vuurpijl is er Boe de Limonadekoe! Net echt, héél groot en de jeugd mag bij haar gratis limonade ‘melken’!

Het programma van de Zoetermeerse Boerendag zal zich afspelen tussen 11.00 en 17.00 uur. En alle attracties zijn gratis toegankelijk.

De Zoetermeerse Boerendag wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Zoetermeer, Stichting Floravontuur Promotie Zoetermeer, HABO GWW, Fonds 1818, de winkeliersvereniging van de Dorpsstraat en PMS Promotie & Management Services uit Zoetermeer.

Hollandse Dames

-advertenties-

-goede doel-