MeervaarderWist u dat? In deze rubriek onthullen we leuke feitjes en wetenswaardigheden over Zoetermeer. Van de hoogte van de Zoetermeerse Watertoren tot de eerste Ambachtsheren, verrassend en leuk om te weten over je stad! Deze keer: de rondvaartboot van Zoetermeer.

Ondanks het gebrek aan een binnenstad vol grachten heeft Zoetermeer sinds 2012 wel een eigen rondvaartboot: ‘De Meervaarder’. Alle vaarten worden gevaren met deze open rondvaartboot en door de hybride aandrijving van ‘De Meervaarder‘ wordt er fluisterend door de wateren van de polders gevaren. Start- en eindpunt van de vaarroute is boerderij ’t Geertje op de grens van Zoetermeer en Zoeterwoude.

Rondvaart Zoetermeer verzorgt deze rondvaarten vanaf de kade van boerderij ’t Geertje. Het grootste deel van de route gaat door natuur- en stiltegebied. Schippers en gidsen geven informatie over de rijke natuur, cultuur en geschiedenis van deze polders. Er wordt gevaren door de polders van Het Groene Hart via Stompwijk naar de Vlietlanden, gelegen tussen Leiden en Leidschendam. Vaak wordt dan nog een stukje van de Vliet meegepakt en vervolgens wordt teruggevaren via de Weipoort. Daar wordt dan even, met de motor uit, genoten van de stilte.

Heeft u zelf ook leuke feitjes over Zoetermeer? Stuur ze naar onze redactie! Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-