Circus
Expositie copyEerste- en tweedeklassers van Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan hebben dinsdag 27 februari twee adembenemende voorstellingen gegeven in het CKC. Deze voorstellingen vormden, samen met een inspirerende expositie, het eindresultaat van ‘Healthy, Happy, Wonderful’, een project samen met het CKC.

De afgelopen weken hebben de leerlingen deelgenomen aan een scala aan workshops. Van circus tot dans, van kickboksen tot percussie, van schilderen tot zang en nog veel meer. “We hebben gezien hoe onze leerlingen hun talenten konden ontplooien door creatieve expressie en teamwork”, vertelt Wilma de Jong, docent en één van de begeleiders van het project. “De workshops waren niet alleen goed om nieuwe vaardigheden te leren, maar ook om zelfvertrouwen te kweken, lekker te bewegen en te ontdekken wat ze leuk vinden om te doen.”

Modeshow copyOp het podium van de theaterzaal in het CKC toonden de leerlingen hun talenten aan klasgenoten en familieleden. Ook konden de bezoekers de tentoonstelling bekijken, met een veelzijdigheid aan (kunst)werken gemaakt door de leerlingen. Zoals schilderijen, foto’s, beeldende kunst, diamond painting en fashion. Deze expositie is nog de hele maand maart te bezoeken in het CKC.

Het project ‘Healthy, Happy, Wonderful’ is één van de vele initiatieven binnen de programma’s ‘Talent TOTAAL’ en ‘de gezonde school’ van ONC Clauslaan. De Jong: “We richten ons op de algehele ontwikkeling en welzijn van onze leerlingen. Met dit project zijn ze weer een beetje gegroeid als individu, zowel artistiek als persoonlijk. Het doel was dat onze leerlingen zich healthy happy en wonderful zouden voelen. En dat is zeker gelukt!”

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-