Intercity treinIn het tweede weekend van maart gaat voor twee dagen een vurige wens in vervulling van het Zoetermeerse college en veel treinreizigers: het Zoetermeerse hoofdstation heeft op zaterdag 9 en zondag 10 maart dan namelijk tijdelijk de status van Intercity-station.


Desgevraagd laat de voorlichtingsdienst van de Nederlandse Spoorwegen (NS) weten, dat hiertoe is besloten omdat er in dat weekend werkzaamheden zijn bij Den Haag Centraal waardoor de dienstregeling voor Sprinters en Intercity’s anders moet. Met voor mensen die op een van die twee dagen vanuit Zoetermeer met de trein richting Utrecht willen het voordeel dat het dan ruim 20% sneller en ook gemakkelijker gaat dan anders.
Normaal duurt de snelste verbinding tussen Zoetermeer en Utrecht 37 minuten inclusief een overstap van Sprinter naar Intercity in Gouda. Op 9 en 10 maart kan dat zonder overstap in 30 minuten.
Nederland telt op dit moment meer dan 60 Intercity-stations. Met de ongeveer 128.000 inwoners die Zoetermeer nu telt, is het na Haarlemmermeer de grootste gemeente die geen deel uitmaakt van het Intercitynet van de Nederlandse Spoorwegen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-