NSDe Nederlandse Spoorwegen maakte afgelopen week de voorlopige dienstregeling voor 2025 bekend. Zoetermeerders die met de trein reizen, krijgen wellicht ook te maken met de voorgenomen veranderingen.

Het gaat dus nog om voorgenomen veranderingen, wellicht dat de definitieve dienstregeling volgend jaar afwijkt van de genoemde plannen.

Dit zijn de veranderingen die voor Zoetermeer van belang kunnen zijn:

De tienminutentrein Rotterdam – Schiphol en Schiphol – Arnhem gaat van maandag tot en met donderdag de hele dag rijden. De bereikbaarheid van station Amsterdam Bijlmer Arena verbetert hierdoor flink, waardoor grote bedrijven en veel evenementen in onder meer de Johan Cruijff Arena en de Ziggo Dome makkelijker toegankelijk worden.

De kwartierdiensten tussen Amsterdam Centraal, Weesp en Almere, tussen Alkmaar en Amsterdam Centraal en tussen Utrecht en Woerden keren terug. Ook gaat de NS op tal van trajecten op sommige dagen vroeger de eerste trein rijden of kun je later de laatste trein nemen. Bijvoorbeeld van Groningen naar de Randstad (voortaan vanaf 5.19 uur), een extra late Intercity van Enschede naar Amersfoort (23.16 uur), van Arnhem naar Amsterdam (5.31 uur), Den Haag-Eindhoven (23.49 uur) en van Almere naar Utrecht (00:51 uur).

Op vrijdag- en zaterdagavond wil de NS tussen Amsterdam, Haarlem, Leiden en Den Haag ieder kwartier een Intercity laten rijden, tot half 1 ’s nachts. Dat betekent een aanzienlijke verbetering voor reizigers in dit deel van de Randstad in de avonduren.
Op vrijdag wil NS de Intercity’s tussen Utrecht en Den Haag en tussen Utrecht en Rotterdam vanaf de ochtendspits weer elk kwartier in plaats van vanaf het middaguur laten rijden. Daarnaast wil de NS op vrijdag de kwartierdienst met Sprinters tussen Leiden Centraal en Schiphol Airport herstellen.

En tenslotte: tussen Den Haag Centraal, Rotterdam Centraal en Dordrecht introduceert NS de TienminutenSprinter. NS: “In de buurt van het spoor wordt de komende jaren flink gebouwd. Met de TienminutenSprinter kan NS het groeiend aantal reizigers bedienen. Daarnaast betekent meer treinen minder lange wachttijden en meer kans op een zitplaats”, aldus een woordvoerder van de NS.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-