20240213 184329Theatervoorstelling ‘Dromen Vangen’ was de kick off van het project Positieve Gezondheid Zoetermeer 2025. De theatervoorstelling met korte sketches stimuleerde de bezoekers na te na te denken over kwaliteit van leven en verantwoordelijkheid voor zichzelf en elkaar.

Elke voorstelling, op 12, 13 en 14 februari, werd geopend door een wethouder, zo woonden wethouder Ter Laak, Velzen en Weerwag en onderstreepten het belang van positieve gezondheid voor de inwoners. In een kleine zaal in het Silverdome werd het theater opgevoerd, maar vooral ook het gesprek aangegaan over gezondheid en wat daarmee samenhangt.

 20240213 185118  20240213 185416


Wethouder ter Laak: "Inwoners kunnen dit niet alleen en professionals uit zorg en welzijn ook niet. We hebben elkaar nodig! Alleen dan bereiken we meer gezondheid voor alle inwoners van Zoetermeer."

In de sketches werden korte scenes nagespeeld van voorbeelden die plaatsvinden in ieder stad of wijk. De drie acteurs wisselden steeds van personages en typetje en betrokken het publiek actief bij de voorstelling.
Te zien was dat de oplossing van een probleem soms ligt bij de gemeente of omwonenden die elkaar kunnen helpen de woon / leef omgeving te verbeteren.

Samen Gezond Zoetermeer zal de komende tijd nog meer activiteiten, ook in de wijken, organiseren.

Foto's: Marja de Laaf

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-